Предлагат разширение на пътя Ловеч-Плевен преди автомагистрала „Хемус“.

Общество


Областният управител на Плевен Николай Абрашев обяви, че е внесъл предложение за разширяване на участъка от път II – 35 Ловеч – Плевен, който започва след село Брестовец и води до връзката с автомагистрала „Хемус“. В момента между Плевен и село Брестовец пътят е с четири ленти, по две за всяка посока, но се стеснява след селото, което може да доведе до трафични проблеми след завършването на магистралата, предупреждава Абрашев.

Той добави, че е представил своята инициатива за разширяването пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерския съвет, като предложението му е обсъдено със заместник-министъра на МРРБ Веселина Терзийска и народния представител Пламен Тачев. Проектът за разширение се очаква да отнеме около две години и да струва около 20 млн. лв. Областният управител подчерта необходимостта от бързи действия за предотвратяване на задръстванията, които могат да настъпят след достигането на „Хемус“ до пътен възел „Плевен“.

Абрашев засегна и темата за изграждането на обходен път на Плевен, който да облекчи движението от автомагистрала „Хемус“ и да предотврати трафик в града. На срещата в началото на седмицата са обсъдени стратегически важни въпроси за транспорта в региона, включително и необходимостта от подобен околовръстен път.

Информацията за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева, кореспондент на БТА в Плевен.