Председателят на Общински съвет Плевен организира среща за туризма.

Плевен днес


Председателят на Общинския съвет в град Плевен, професор Иван Малкодански, съвместно с Браншовата Бизнес Камара, организират информационна среща за фирми от туристическия сектор в Плевен и заинтересовани страни от окръг Олтения в Румъния. Срещата ще се проведе днес, на 24 януари 2024 година, от 10:00 часа в конферентната зала на Община Плевен.

Срещата ще се фокусира върху местните туристически фирми и потенциални партньори, и ще бъде представено международното летище в Крайова с цел да се популяризира. Летище Крайова е второто най-голямо летище в югозападна Румъния и предлага най-ниски тарифи в страната. То разполага с нова инфраструктура за пътници и товари и може да обслужва населението на пет окръга, както и част от населението на югоизточна Сърбия и северозападна България.

Летището предлага възможности за разширение и модернизация, нови чартърни полети до Истанбул и много културни събития, които се провеждат в Крайова. На срещата ще бъдат обсъдени и възможностите за развитие на туризма в Плевен и Крайова.

Тази информация е предоставена от Общинския съвет на Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven