Президентът на ЦСКА потвърди: Школата продължава да работи успешно

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спортната академия на ЦСКА ще продължи своето съществуване, заяви Роберт Гергов, президентът на клуба. Той присъства на завършителните игри на турнира за юноши до 15 години в Плевен, включително на финалния мач, в който младите ЦСКА-ри не успяха да надделеят над своите съперници от Миньор 2015, отстъпвайки с резултат 75:91. Въпреки поражението, Гергов подчерта високото качество на обучение в школата и изрази доволство от представянето на отбора.

Президентът прие резултатите от турнира позитивно, признавайки, че отборът на Миньор 201115 е бил със значително по-голям напредък, но изрази увереност, че с времето ЦСКА ще надхвърлят конкурентите. „Наблюдавах срещите на ЦСКА в интернет и се присъединих на живо за финала. Вижда се, че ние и Миньор сме над другите отбори, и смятам, че общият стандарт може и трябва да се подобри,“ коментира Гергов.

„При младежите достигнахме до пет финала, като спечелихме две титли. Школата ни демонстрира развитие, въпреки че липсвахме на мъжката сцена десетилетие. Този сезон се оказа най-силният в историята на ЦСКА при подрастващите и съм твърдо убеден в качеството и бъдещето на нашата академия,“ допълни той.

Според официалната информация, отборите на ЦСКА до 16 години завоюваха националната шампионска титла и спечелиха купата на българската федерация по баскетбол, докато съставите до 17 и 19 години се удостоиха със сребърни отличия в съответните възрастови категории.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com