Премахване на опасни тополи Плевен център ограничава трафик до август

Последни новини


Плевенските улици стават по-безопасни с премахването на рискови тополи

При завишено внимание към безопасността на движението в централната градска част на Плевен започна операция по отстраняване на опасни тополи. Работниците на местната общинска фирма „Паркстрой“ са мобилизирани в усилията си да осигурят предпазливо отстраняване на дърветата, което ще продължи до 2 август.

Дейностите се съсредоточават основно по трасето на ул. „Дойран“, между НАП – Плевен и кръговото кръстовище към Кооперативния пазар. Процесът на отстраняване започна около ДКЦ I и продължи до 14.00 ч. Освен днес, работата ще върви по график – от 07.30 ч. до 14.00 ч. Ограниченията в движението ще важат през целия период на дейностите, в съответствие с заповед №РД-10-1184/25.07.2024 г на кмета на Общината д-р Валентин Христов.

Кметът Христов изрази своето становище относно извършваните работи: „Премахването на някои тополи в тази част на Плевен е наложително, защото са опасни както за гражданите, така и за моторните превозни средства, които преминават през този участък. Трафикът тук е интензивен всеки ден и не можем да си позволим да отлагаме решаването на този проблем. Имаме инцидент с паднала топола и при последната силна буря в Плевен. Извиняваме се на плевенчани за временното неудобство, което се налага всички да изтърпим заради пренасочения трафик.“

Той допълни, че на мястото на премахнатите дървета ще бъдат засадени нови, които са повече подходящи за градската среда и няма да нарушат движението.

Временните мерки са въведени и в областта на престоя и паркирането на МПС, като забраната не се отнася за спешните служби. Съществуват и промени в маршрутите на градския транспорт – линии № 19 и № 20, въведени с цел избягване на ограничените участъци.

Община Плевен апелира към гражданите и гостите на града за разбиране и съобразяване с предприетите мерки за сигурността и подобряване на градската среда.