Премиера на „Островът на съкровищата“ в плевенския ДКТ „Иван Радоев“.

Общество


Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ в Плевен съобщи за своята премиерна постановка „Островът на съкровищата“, създадена по романа на Робърт Л. Стивънсън. Представлението е подходящо за зрители от всякаква възраст, кани семейства и приятели на незабравимо пиратко приключение.

Режисурата и адаптацията на текста са в ръцете на Денис Симеонов, а сценографията и костюмите са дело на Ясмин Манделли. За музикалната обстановка се грижи композиторът Милен Апостолов, а текстът на песните е написан от Момчил Коритаров.

Публиката ще се наслади на таланта на седемнадесет актьори от плевенската трупа, които ще въведат зрителите в света на 18-ти век и златната ера на карибските пирати. В ликовете на героите ще се превъплътят Милена Ерменкова (Торосян) като Джим Хокинс, както и Адриан Филипов, Валентин Василев, Васил Витанов, Генади Николов и други.

Историята се върти около мистериозна карта, попаднала случайно в ръцете на едно момче, и отметва богати и бедни, пирати и благородници в търсене на пиратското съкровище. Премиерните представления се състоят тази вечер и утре на сцена „Александър Гюров“.

Предстоят и още две премиери в театъра. На 27 май ще бъде показана „Съкровището на Силвестър“ от Анжел Вагенщайн, с режисьор Асен Блатечки. Детската театрална студия пък ще представи „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников, в режисурата на Ива Николова, на 20, 21 и 22 май.

За юни се очаква с нетърпение и премиерата на „Госпожица Юлия“, отложена през април поради заболяване на актьор.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева от БТА.