Премиерно изпълнение тази вечер на сцената на Лауреатски дни „Катя Попова” [ИП]

Култура

Лауреатски дни „Катя Попова” продължават с концерт на Плевенска филхармония със солисти Гюлин Атаклъ – Турция, обой и Реми Жение – Франция, пиано. Диригент ще е Иван Ангелов.
Тази вечер публиката ще чуе премиерно за България изпълнение на Концерт за обой и оркестър на Бохуслав Мартину  в изпълнение на турската обоистка.
В програмата още Концерт за пиано и оркестър № 1, оп. 23 от Чайковски.
Концертът е от 19 часа, в ДКТ „Иван Радоев“, входът е свободен.
Гюлин  Атаклъ е носителка на редица престижни награди: финалист на Международния младежки конкурс в Петербург, 2014; Първа награда на Международния конкурс за австрийска и немска музика – Бургас, България, 2015; Първа награда от Международния конкурс „Млади музиканти” – Италия, където получава и Специалната награда на журито за романтична музика. През 2016 става лауреат на Втора награда и „Гранд при” от Международния конкурс за виртуози в Лондон.
Реми Жение  е лауреат на много международни конкурси и един от най-изтъкнатите пианисти от своето поколение. На двадесет годишна възраст е лауреат на Втора награда от Международния конкурс за пианисти „Кралица Елизабет”, 2013. Той е и най-младият носител на награда от Международния конкурс  „Бетовен” в Бон – Германия. През 2015 става лауреат на Първа награда в престижните Международни прослушвания на младите концертиращи артисти в Ню Йорк.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com