Препълнена зала аплодира отново спектакъла „Българи от старо време“ – следващото представление е в Летния театър [ПД]

Акценти

Препълнена зала аплодира отново спектакъла „Българи от старо време“, който снощи се състоя в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Билетите и за второто представление свършиха дни преди то да се състои, което доказа, че интересът на зрителите към заглавието е огромен.

Публиката приветства на крака успешно намереното решение четири културни института да творят заедно, за да създадат много стойностен продукт. Спектакълът на режисьора Димо Дешев е хомогенна сценична сплав от четири различни натюрела: на Драматично-куклен театър „Иван Радоев, Плевенската филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“ и Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“.

Творците раздадоха на 100 процента таланта и професионализма си и заредиха аудиторията с веселие и позитивна енергия, извиращи от българските ни корени и класическото произведение на Любен Каравелов. А всеки в залата намери и избра нещо вълнуващо за себе си – носталгия по отминало време, романтика, любовта на младостта – по нашенски и по шекспировски, колорит, смях, недоразумения… Прекрасната музика на изявения български композитор Асен Карастоянов за пореден път завладя сърцата и душите и на творците, и на многобройните зрители.

Следващата среща на зрителите с уникалния драматично-музикален спектакъл „Българи от старо време“ ще е на 4 юни от 21 часа в Летния театър в парк „Кайлъка“. Билети вече се продават на касите на Плевенската филхармония и ДКТ „Иван Радоев“.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com