Призив на Община Плевен за освобождаване улици преди измиване на 20 юни

Последни новини


Масово измиване на улици в Плевен предвидено за 19 и 20 юни

Плевен, 19 юни 2024 – Община Плевен насочва вниманието на гражданите към необходимостта от освобождаване на улиците от паркирани автомобили в рамките на двете предстоящи дни. „Акцията е насочена към осигуряване на непрекъсната чистота и е невъзможна без съдействието на гражданите“, заявиха от общината.

Плановете на ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ за 20 юни предвиждат измиването да продължи по следните улици: „Бузлуджа“, „Мара Гидик“, „Стара планина“, „Антим I“, „Хаджи Бенчо“ (посока „Чистота“), както и в новия участък, който включва „Никола Ракитин“, „Цар Калоян“, „Хан Крум“, „Любен Каравелов“, „Найчо Цанов“, „Лерин“ и „Цар Борис III“.

В ранните часове на 19 юни вече беше осъществено миене на централните улици – „Неофит Бозвели“, „Юрий Венелин“, „Пейо Яворов“, „Трапезица“, „Отец Паисий“, „Софроний Врачански“, „Хаджи Ангел“, „Шейново“, „Мара Гидик“, „Стара планина“, „Хаджи Бенчо“, „Антим I“ и „Екзарх Йосиф“.

Подобни дейности по поддържането на чистотата се извършват от ДЗЗД АСА КЛИЙНИНГ в съответствие с договора за възлагане на обществена поръчка. Основните услуги, включени във възлагането, обхващат метене, миене на улици, тротоари, площадни пространства, спирки на обществения транспорт, подлези, както и почистване на отводнителни оттоци в града.

Община Плевен призовава гражданите да подходят отговорно и да спазват уточнената графика, за да може градът да блести с чистота и да предпази техните автомобили от възможни щети, причинени по време на процеса на почистване.