Прикована към легло бивша акробатка представя нестандартна стихосбирка-календар в Плевен [ПД]

Общество

Плевенчанката Анелия Флорова ще представи нестандартната си стихосбирка-календар с вдъхновяващи фотографии на 7 юни (четвъртък) от 10,00 часа във фоайето на бизнес център „Mania Tower“. Четивото има кауза, а имено да подпомогне живота на прикованата към легло от години авторка, както и да зарадва хората, които ще пожелаят да я подкрепят.
Анелия е на 49 години. До 16-тата си година е здрава и енергична, посещава училище. С удоволствие и амбиция тренира акробатика – скокове на батут. „Когато скачаш на батут, се чувстваш като птица, въртиш се във въздуха, за няколко секунди си играеш с гравитацията и това, което изпитваш е превземащо. Така минаваха дните с усилени тренировки, докато един от тях беше фатално различен“, споделя личната си трагедия тя. След лошо приземяване претърпява травма и въпреки последвалата рехабилитация, се парализира напълно.

Със всеотдайност и любов майка й се грижи за нея 27 години, но след боледуване почива. В момента Анелия живее сама, а за нея полагат грижи две асистентки. За заплащането на едната от тях поема грижата тя, като получава помощ от приятели, а и от хора, които не познава.
„34 години след травмата аз все още имам себе си. Макар и изтощена, продължавам битките. Искам да живея колкото е възможно пълноценно, въпреки ограниченията на прикованото към ортопедично легло тяло“, споделя тя.
Вярвайки, че всеки човешки живот е безценен, Анелия Флорова намира упование във вярата в Бог. Вдъхновена и благодарна за всичко, което й се случва, тя пише стихове, които до момента не се осмелява да представи пред по-широка аудитория. Насърчава я журналистката Валентина Евтимова, която живее зад граница от години. Тя застава зад благотворителния проект и със съмишленици го довеждат до финалния му вид.
Календарът-стихосбирка с вдъхновяващи 13 фотографии и стихотворения може да бъде поръчан от виртуалния магазин на Анелия на адрес http://kalendarpoetry.gombashop.com/.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com