Прогноза за времето в Плевен: Възможни валежи и гръмотевици 13-15 юни

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето в района на Плевен от 13.06.2024 г. до 15.06.2024 г.

Атмосферното налягане, замерено във важен климатичен център в Плевен на 09:00 часа, достига 994.6 hPa, като температурата в момента се равнява на 21.0°С.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 13.06.2024 г.

Днес в Плевен переменливост в облачността ще доминира. По-голяма слънчева активност се очаква преди обяд, докато след това небето ще стане все по-затворено. Възникването на развити купесто-дъждовни облаци ще доведе до превалявания и гръмотевични бури късно следобед, като в кратки периоди ще бъдат интензивни. Не се изключват градушки и рискове от изливания на реки. Очаква се лек до умерен вятър от запад-северозапад, който временно ще силно се усилва при смяна на посоките около облачните формации. Термометърните стойности ще достигат до между 27° и 30°.
Без значителни промени в атмосферното налягане.

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО на 14.06.2024 г. и 15.06.2024 г.
През петък в Плевен облачността ще е променлива, с тенденция към по-гъста. Вечерта облаците се изкарват, а през нощта към събота небето се изчиства. Предвидени са валежи и гръмотевици в отделни зони. Вятърът, насочен от запад-северозапад, ще се движи с умерена до висока скорост, пренасяйки по-студен въздух и повишавайки се по време на силни бурни облаци. Термометрите ще покажат минимум между 16° и 18°, а максималните стойности ще бъдат между 22° и 24°, въпреки че поради вятъра температурите може да изглеждат по-ниски.
Атмосферното налягане ще продължи да е ниско, без съществени изменения.

В събота населението на Плевен може да очаква повече слънчеви часове. Сутринта ще се появи лек до умерен западен вятър. Стойностите на термометрите ще покажат минимум между 14° и 16°, а максимумите ще достигнат между 24° и 27°.
Прогнозират се колебания в атмосферното налягане, като то ще се повиши, след което отново ще спадне към вечерта.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска