Прогноза за времето в Плевен: дъждове, гръмотевици и слънчеви периоди.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


### Прогноза за времето в Плевен за периода 27.08.2024 г. – 29.08.2024 г.

### Прогноза за времето на 27.08.2024 г.

Атмосферното налягане, измерено в синоптична станция Плевен в 09:00 часа е 996.3 hPa, а температурата на въздуха е 21.2°С.

Днес до обед времето в Плевен ще бъде предимно слънчево. Повече облаци се очакват в западната част на областта. Около и след обед облачността ще се увеличи навсякъде, като на места ще се развият купесто-дъждовни ядра, от които ще има краткотрайни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще достигнат между 31° и 34°.

Атмосферното налягане ще се понижи леко.

### Изгледи за времето на 28.08.2024 г.

В сряда времето в Плевен ще бъде облачно, с временни намаления на облачността. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад-север-североизток. Минималните температури ще варират между 18° и 21°, а максималните ще бъдат между 30° и 32°, като в централните части на Дунавската равнина те ще са с 2-3 градуса по-ниски.

Атмосферното налягане ще остане почти непроменено.

### Прогноза за времето на 29.08.2024 г.

В четвъртък денят ще започне с предимно слънчево време и слаб северен вятър. Около и след обед облачността ще се увеличи бързо, а вятърът ще се усили. Валежи от дъжд и гръмотевици се очакват на места, като явленията на места могат да бъдат интензивни. Минималните температури ще останат почти същите, но северният вятър ще доведе до понижение на максималните, които ще бъдат между 28° и 30°, а в централните части на Дунавската равнина с 3-4 градуса по-ниски.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска