Прогноза за времето в Плевен: Слънчево, с малка вероятност за дъжд

Акценти Времето в Плевен Най-важното


### Прогноза за времето в Плевен от 03.09.2024 г. до 05.09.2024 г.

**Прогноза за времето на 03.09.2024 г.**

Атмосферното налягане в Плевен, измерено в 09:00 часа, е 996.9 hPa, а температурата на въздуха е 21.4°С.

Днес времето в Плевен ще бъде предимно слънчево със значителна купеста и мощна купеста облачност, но валежи почти не се очакват. Ще духа слаб вятър от източната четвърт, а максималните температури ще варират между 32° и 34°, като в предбалканските райони ще са малко по-ниски. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива облачност със значителна купеста облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 26°, а на 2000 м ще е около 18°.

**Прогноза за 04.09.2024 г. и 05.09.2024 г.**

В сряда времето в Плевен ще бъде предимно слънчево. В късния следобед и вечерта ще се развива мощна купеста облачност, като на изолирани места може да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°, а максималните температури ще останат почти без промяна. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина преди обед ще бъде слънчево, след което облачността ще се увеличи. Ще се развива мощна купеста облачност, от която ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток-югозапад, а по високите части все още от североизток. Температурите ще останат почти без промяна.

В четвъртък времето в Плевен ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността. Вечерта в полупланинските и планински райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Температурите ще останат почти без промяна, а атмосферното налягане няма да се промени съществено.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще запази своя характер, вятърът ще бъде слаб до умерен от югозапад и температурите ще останат без съществена промяна.

**Дежурен синоптик:** Валентина Радойска