„Прогноза: Топло време, мъгли и валежи в Северна България.“

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за Западна и Централна Северна България за периода 28 февруари – 1 март 2024 г. сочи, че в ранните часове на 28 февруари ще има ниска облачност или мъгла, които постепенно ще се изяснят, освен в западната половина на Дунавската равнина, където облачността ще е по-задържаща. В централната част на региона ще има слънце. Вятърът ще бъде слаб, от североизток. Температурите ще варират между 12° и 18°, като ще бъдат по-ниски в западната част на региона. Над Стара планина се очаква облачно време и умерен вятър от юг-югоизток, с максимални температури около 12° на 1200 м и 4° на 2000 м.

На 29 февруари и 1 март прогнозата е за мъгливо начало на деня с облачност, която ще намалява на места през деня, особено във високите части. В края на деня се очакват валежи. Температурите ще са между 4° и 20°, в зависимост от частта на региона, като в нощта срещу петък ще се понижат. Над Стара планина ще преобладава облачно време с умерен до силен вятър и валежи от дъжд или сняг над 2000м.

На 1 март се прогнозира облачно време с възможни слаби превалявания и температури от около 6° до 16°. Атмосферното налягане ще продължи да пада, а вятърът ще бъде слаб до умерен. Над Стара планина ще има облачност и силен вятър, с възможни валежи от дъжд и сняг през нощта срещу събота.

Дежурният синоптик по време на съставянето на тази прогноза е Валентина Радойска.