Проектобюджет на Плевен за 2024 година: реалистичен и балансиран.

Плевен днес


Кметът на Общината Плевен, д-р Валентин Христов, оцени предложения бюджет за 2024 година като реалистичен и балансиран. Той заяви това по време на публично обсъждане на проекта, което се проведе на 26 януари в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“. На срещата присъстваха заместник-кметове, служители на общинската администрация, представители на Общински съвет Плевен и граждани.

Представеният финансов план на общината е с общ размер от 182 милиона и половина лева. От тях 125 милиона и половина лева са за държавни дейности, а 56 милиона и половина лева са местни приходи. Средствата, предвидени от държавния бюджет, включват общи субсидии за дейности, делегирани от държавата, трансфери за местни дейности, целеви субсидии за капиталови разходи и други трансфери от централния бюджет.

Обсъдени са и разходите за образование, здравеопазване, капиталови разходи, както и инвестиционна програма включваща ремонти и проекти, финансирани от местни и държавни средства. Теми на въпросите от аудиторията включваха планирания ремонт на спортната инфраструктура, обновяването на пътната мрежа, облагородяването на Летния театър и проблема с бездомните кучета в града.

Кметът обеща, че темите, дискутирани на срещата, и потенциалните решения са и ще продължат да бъдат обсъждани на регионално и национално ниво. Следващата стъпка е предложението за бюджет да бъде поднесено за одобрение в Общинския съвет на Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven