Проект „Постигане на по-добро управление в Супернова медия“ Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 [ЛН]

Ловеч

        

 

 

 

На 06.09.2018 г. приключва проектът на фирма „Супернова медия“ ЕООД, BG16RFOP002-2.002-0117-C01 „Постигане на по-добро управление в Супернова медия“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020. Супернова медия е продуцентска компания, която работи от 2005 г. Част от продукциите ѝ като „Часът на мама“, „Такъв е животът“ и „Шеф под прикрите“ са добре познати на зрителите. Мисията на фирмата е да създава качествени и емоционални предавания, които носят положителен заряд. За да поддържа високото качество на аудио-визуалните си продукти, Явор Попов, собственик и продуцент на продукциите, решава през 2016 г. да кандидатства по процедура за безвъзмездна помощ „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“. Целта му е да доразвие съществуваща система за управление на качеството ISO 9001, като една от целите на проекта е ре-сертификация по влязлата в сила нова версия на стандарта. „Супернова медия“ е сертифицирана от 2012 г. и е една от малкото компании в бранша, които имат въведена и работеща система за качество. Явор Попов вече е усетил ползите от наличието на система за качество, което го амбицира да участва в програмата и да адаптира документацията си за управление. Отношението му към опазване на околната среда, го подтиква да включи като дейност в проекта и разработване, внедряване и сертифициране на система за опазване на околната среда ISO 14001. Заедно със внедряването на системите, „Супернова медия“ иска да премине към една по-висока степен в менджмънта си, като закупи и внедри ERP за управление на процесите. Поредното предизвикателство, тъй като дейността е специфична, а наличните софтуерни продукти са ограничени. След дълго проучване, фирмата успява да намери решение, което да съответства на нуждите ѝ като организация в творческите индустрии. ERP системата е доставена и внедрена успешно още в първите месеци от изпълнението на проекта, а използването ѝ продължава и до днес. Чрез софтуера се управляват заснемането и монтажа, наема и отдаването на техника, клиентите, доставчиците, всички обединени в един продукт, който облужва и контролира процесите, обезпечавайки ги с навременна и адекватна информация. Пълната автоматизирана информация в реално време осигурява ефективно разпределяне на ресурсите, яснота на локациите, отговорностите и екипите. Това значително подобрява организацията в предприятието и води на нарастване на производителността му.

За да бъдат още по-големи резултатите от описаните дейности, като част от проекта е и закупуване на съвременно оборудване за заснемане и монтаж на материал с 4К качество, което също е доставено успешно и предстои активното му използване за снимки на нови и интересни продукции, които са характерни за „Супернова медия“.

Още през 2016 г. фирмата решава да изтегли част от дейността си в гр. Ловеч, където създава офис, което благоприятства и развитието на региона ни.

Чрез изпълнението на проекта, „Супернова медия“ успява да постигне редица резултати:

Адаптира системата си за качество ISO 9001, внедрява и система за управление на околната среда ISO 14001, внедрява ERP ситема, обновява част от оборудването и разпределя дейността си между градовете София и Ловеч. Проектът може да бъде пример за други малки организации, които търсят начин да развият дейността си. Използването на финансиране от фондовете на ЕС е добра практика, която води до положителни резултати.

Проектът е с продължителност от 18 месеца, а размерът на отпусната безвъзмездна финансова помощ е 162 430,52 лв.

 

–––––––––––––––––– www.eufunds.bg –––––––––––––––––– 

Проект „Постигане на по-добро управление в „Супернова медия“, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

* Платена публикация

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg