Променлива облачност и топло за края на февруари 2024.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


От 27 до 29 февруари 2024 г., в Западна и Централна Северна България се очаква разнообразна облачност. На 27 февруари ще бъде облачно, но с тенденция на намаляване в централните части и увеличаване в западната половина. Сутрешните мъгли ще изчезнат постепенно през деня, докато вятърът ще духа от изток-североизток. Температурите ще се движат от 14° до 16°, като в слънчевите участъци могат да достигнат до 18°. Атмосферното налягане ще се повиши слабо.

В следващите два дни, 28 и 29 февруари, прогнозата остава подобна с променлива облачност и слънчеви интервали. Мъглите сутрин ще бъдат често срещани и ще се разсейват в следобедните часове. Вятърът ще е по-скоро слаб. Температурите ще останат същите – между 16° и 18°, но на места с по-задържаща се мъгла могат да бъдат с 2-3 градуса по-ниски.

Облачността над западните и централни части на Стара планина през този период ще е променлива, като в четвъртък се очаква временно повече слънце след обедните мъгли. Температурите там няма да се променят много, с предвиждания около 11° на 1200 метра и 4° на 2000 метра височина. Ветрове ще духат умерени до силни от юг-югоизток.

Атмосферното налягане през периода ще остане стабилно, без значими промени. Дежурният синоптик е Валентина Радойска.