„Променливо време, температури между 6° и 16° очакват региона.“

Акценти Времето в Плевен Най-важното


На 8 март 2024 в Западна и Централна Северна България се очаква облачно време с превалявания от дъжд преди обед. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от североизток, а в предбалканските райони – от север. Температурите ще варират между 6° и 8°C, като в предбалканските райони ще са с 1-2°C по-ниски. През нощта облачността ще намалее и на места небето ще се избистри. Атмосферното налягане ще се повиши.

В района на Стара планина се очаква облачно и мъгливо време със снеговалежи до обед. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север. Максималните температури ще бъдат около 1°C на 1200 м надморска височина и около -4°C на 2000 м.

На 9 март се предвижда мъгла в равнините и котловините сутрин, която ще се разсее по-късно. В централната част на Дунавската равнина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, докато в западната част ще има повече облаци. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Температурите сутрин ще са около или под 0°C, а дневните максимуми между 10° и 12°C. Атмосферното налягане ще се понижи. Над Стара планина ще има облачност, с умерен южен вятър и температури от около 6°C на 1200 м до около -2°C на 2000 м.

За 10 март се прогнозира променлива облачност, с повече облаци преди обед. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Минимални температури ще бъдат между 2° и 4°C, а максималните между 14° и 16°C. Атмосферното налягане ще продължи да пада. Над Стара планина времето ще бъде облачно с шанс за временно разкъсване на облаците и умерен до силен юго-югозападен вятър. На 1200 м температурата ще достигне около 10°C, докато на 2000 м ще бъде около 1°C.

Дежурният синоптик за тази прогноза е Валентина Радойска.