Прострелян младеж в Плевен без опасност за живота след инцидент

Общество


Простреляният от полицай 19-годишен младеж в Плевен се намира в добро състояние и животът му не е в опасност, като постоянно се наблюдават показателите му. Така заяви пред медиите служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. „Мисля, че няма да имаме основания за притеснения“, добави тя.

В Районната прокуратура в Плевен е започнато досъдебно производство, в хода на което се извършва разследване по случая с нанесена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез изстрел, осъществен с огнестрелно оръжие от полицейски служител по време на изпълнение на неговите служебни задължения, информира вчера за БТА представителят на Окръжната прокуратура в Плевен – заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

Следващо, във връзка с тежката железопътна катастрофа, която се случи миналата нощ в Плевенско, служебният министър на здравеопазването изрази своите съболезнования за починалия и посочи, че другият пострадал човек е бил в критично състояние и е наложила спешна операция, освен лечението на външни наранявания.

56-годишен мъж е загинал по време на железопътния инцидент, докато друг на 51 години е хоспитализиран в тежко състояние. Информацията за происшествието беше получена снощи в 22:09 часа от машиниста на влака от Варна за Враца, който докладвал, че в района на Горни Дъбник са били ударени двама мъже, и двете лица са служители на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Инцидентът е настъпил докато извършват планови ремонтни дейности на железопътната линия, с указание тези да се проведат през нощта, при ненагретите от деня температури, разказа окръжният прокурор на Плевen Владимир Николов.

/ТТ/

Информацията за статията е предоставена от Николай Трифонов от БТА.