Прощаваме се с големия актьор Христо Домусчиев в четвъртък [ИП]

Култура

Поклонението пред Христо Домусчиев – Бебо, който ни напусна днес, ще е от 12 часа, на 4 октомври, четвъртък, в църквата „Свети Николай” в Плевен.
Близки, приятели, почитатели ще мога да кажат последно „Сбогом” на големия актьор и човек.
Христо Домусчиев е роден в Плевен на 14 юни 1942 г. Завършва средно образование в родния си град. Три години е моряк във Варна, след което става студент във ВИТИЗ в класа на проф. Стефан Сърчаджиев и проф. Методи Андонов през 1967 г. Целият му творчески път преминава на сцената на ДКТ „Иван Радоев“. Има роли в 9 филма. Сред най-малките е популярен като клоуна Бебо.
Заслужил гражданин на Плевен. Носител на Голямата награда за принос в развитието и популяризирането на българската култура.
За 75-та си годишнина актьорът, след дълго отсъствие,  се завърна на сцената на ДКТ „Иван Радоев”, за да изпълни лебедовата си роля на цигуларят Георг Хених в „Балада за Георг Хених”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com