Психично болен нападна две жени, барикадира се Рупци, арестуван.

Плевен днес


В село Рупци, на територията на Червен бряг, се разигра трагичен инцидент, подробности за който предоставиха от плевенската полицейска служба. На четвърти юни, приблизително 62-годишен мъж, страдащ от психически разстройства, е атакувал две пожилите дами, на възраст 76 и 73 години, причинявайки им прободни наранявания с остър предмет.

Очевидци разкриха, че след нападението, околността е изпълнена с останки от счупена домакинска посуда и повредени вещи. Агресорът, игнорирайки заповедите на правоприлагащите органи, се е укрил в кухненското помещение с едната от жертвите. В опит да се надвие упоритостта му, един от полицейските служители е произвел предупредителни изстрели в безопасна посока. Следващият ход на полицията бе успешен – те проникнаха в помещението и успяха да задържат нападателя, като го оковаха в белезници.

По-възрастната от пострадалите дами е транспортирана за лечение в плевенската здравна институция, където е хоспитализирана без опасност за живота. Останкият живот също е спасен, като насилникът е приведен в същата болница, също без риск за неговата жизненост.

Информацията за събитието е предоставена от dnes.bg.