Рекорден интерес към пешеходния поход от Плевен до Тотлебен

Общество


За девети пореден път, тази събота ще се състои пешеходният поход от Плевен до село Тотлебен, известен с мотото „Да слезем от колите и да повървим пеша“. В пресконференция, проведена в Националния пресклуб на БТА в Плевен, кметът на Тотлебен, Емил Гашев, обяви очакванията си за рекорден брой участници тази година — близо 400 души. За всички участници са подготвени и традиционните тениски.

Маршрутът на похода, който е с дължина 25 километра, преминава предимно по черни пътища, обградени от живописни местности. На всеки 5-6 километра ще бъдат осигурени вода и подкрепителна храна за участниците. За тези, които не успеят да изминат целия път, е предвидена възможност за транспортиране до Тотлебен с високопроходим автомобил.

Финалът на похода ще бъде в парка на селото, където участниците ще могат да се насладят на организирана почерпка. След това, те ще бъдат върнати в Плевен с автобуси. Кметът Гашев подчерта, че идеята на това събитие е да се възобнови живото общуване между хората, което е изместено от електронните устройства в днешно време. По време на похода хората се опознават и обсъждат теми от интерес, което понякога води до нови приятелства.

Интересът към събитието се увеличава с всяка година, като тази година участие са заявили и спортни клубове от града, както и студенти от Медицинския университет. Походът се организира от Кметство Тотлебен със съдействието на Община Пордим и фирми-спонсори. Началото е планирано за 09:00 часа на 12 октомври при Кожухарската чешма на изхода на Плевен, като 30 минути преди това ще се проведе инструктаж за участниците.

Източник на информацията: Българска телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар