Ремонтират сградата на Домашния социален патронаж в град Левски по проект [ПД]

Общини

Община Левски подписа договор за съвместна дейност с Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика за реализиране на проект „Модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социалната услуга „домашен социален патронаж” в община Левски”, информират от местната адманастрация.
Дейностите предвиждат доставка и монтаж на ново кухненско оборудване/обзавеждане за нуждите на кухненския блок към Общинско предприятие „Социален патронаж” – електрическа пекарна (3 бр.), хладилна шкаф-маса (1 бр.) и хладилен шкаф (3 бр.).
Общата стойност на новото оборудване е 29 747,00 лв с ДДС, като 90% в размер на 26 772,30 лв са осигурени от Фонд „Социална закрила” и 10% съфинансиране от Община Левски в размер на 2 974,70 лв. Социалната услуга „домашен социален патронаж” се предоставя на територията на град Левски, както и на селата Аспарухово, Малчика, Българене, Изгрев, Трънчовица, Обнова, Асеновци, Стежерово, Градище и Козар Белене на територията на общината.
Ползватели на социалната услуга са хора с увреждания и възрастни хора, като капацитетът е 300 лица, а към настоящия момент се обслужват 205 човека.
Целта е по-качествено предоставяне на социалната услуга, по-добри условия на труд, отговарящи на нужните изисквания и стандарти, и задоволяване потребностите на целевите групи на територията на цялата община.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com