Ремонти на улици и тротоари в Плевен насрочени 01-05 юли 2024 г.

Последни новини


Плевен, 01 юли 2024 година – С началото на юли Плевен влиза в пореден етап от ремонтната програма на уличната и пътната инфраструктура, обхващаща редица ключови точки в града. В пълен ход е изкърпването на асфалтовата настилка и ремонт на тротоари, заяви изпълнителната фирма „Инжстрой“ ЕООД.

За периода от 01 до 05 юли е планирано продължението на работите по ул. „Кара Колю“, където се извършва изкърпване на асфалтовата настилка на участъка от кръговото кръстовище при завод „Мизия“ в посока железопътната линия. Включен е и ремонт на съществуващия там тротоар.

Продължава и подновяването на тротоарната настилка по ул. „Хаджи Димитър“, като фокусът е върху участъка с номер 57, допълниха от „Инжстрой“ ЕООД, подчертавайки ангажимента към подобряване на градската среда за пешеходците.

Важен компонент от текущия график включва и освежаване на ул. „Източна“, където е в ход основен ремонт. Градската администрация призовава гражданите за разбиране и търпение заради временните неудобства, възникващи по време на строителните дейности.

Призивът е съпроводен и с уверението, че въпреки временния дискомфорт, усилията са насочени към създаване на качествена и устойчива градска инфраструктура. Плевенчани очакват с нетърпение завършването на ремонтите и подобряването на условията за движение както за пешеходци, така и за водачите на моторни превозни средства.