„Рилски спортист достига финал в Сесаме НБЛ след впечатляваща победа“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Рилски спортист достигна до заключителната фаза на Sesame Националната баскетболна лига, като отново проби във финала след двегодишно отсъствие. „Скиорите“ прекратиха надеждите на опонентите си от Спартак Плевен с перасивната победа от 84:52 в петата и последна среща от серията, която се проведе в зала „Арена Самоков“. Главният треньор Любомир Киров похвали подобрението в играта на своите спортисти, но подчерта, че предстои още развитие.

Киров изтъкна страстта и енергията, която неговият отбор демонстрира на терена, както в офанзивната така и в защитната фаза на играта, която по думите му беше ключовият фактор за изразителния успех. Според него, това отделяне на енергия помогна за създаването на резултатната разлика.

Треньорът сподели за своите амбиции и вярата, която имал в успеха на отбора, особено след привличането на важни нови играчи като Джон Флорвиъс и Алън Арнет, които допринесоха за текущия успех.

Киров изрази надежда, че от третия опит отборът ще успее да спечели титлата, въпреки че предстоящият опонент е сериозно предизвикателство и демонстрира силен баскетбол. Той подчертава, че домакинското предимство не бива да успокоява отбора, който трябва да подходи сериозно към предстоящата среща.

Киров остана впечатлен от силата на отбора на Рилски спортист и на Балкан, отбелязвайки че и двата отбора показват високо ниво на игра точно в решаващите моменти. Той акцентира на колективната игра и добрите изяви в атака и защита на отбора, но и призна, че ги очаква трудна задача.

Накрая, треньорът изрази личното си усещане за растеж, което видял и у своите играчи, и отказа да прави прогнози за финала, като остави победата на полето и изрази желание то да бъде неговият тим.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com