„Рилски спортист и Черно море Одесос играят за пето място на финалите U15“

БАСКЕТБОЛ Спорт


В борбата за петата позиция на националния турнир за девойки под 15 години, който се разиграва в софийското спортно заложище „Триадица“, баскетболните тимове на Рилски спортист и Черно море Одесос ще се изправят един срещу друг.

Самоковският състав се доказа като могъщ съперник, превъзходейки Спартак Плевен с огромното преимущество от 71:22 точки, което им отвори пътя към високата позиция в класацията. В началото на мача, Рилски спортист защитиха своето теренно превъзходство, допускайки съперника до мизерните 3 точки, докато самите те нанизаха 22 точки. Това встъпление постави основите за по-нататъшното натрупване на преднина. Катрина Бозова и Инна Макова се откроиха в състава на Рилецо със съответно по 15 точки за всяка, като Бозова добави и 8 асистенции и 8 борби към своята статистика, докато Стефани Станкова приключи играта с 6 точки и 10 борби. В представянето на Спартак, Денислава Цветкова записа 7 точки, а Анета Савова забележи 4 точки и 8 борби.

От друга страна, Черно море Одесос също превзеха своите противници от Славия с резултат 72:39. След равностойно първо полувреме с незначителна разлика от 30:28 точки за Славия на полувремето, отборът от Варна направи решителен обрат в хода на играта след почивката, като притисна своите противници до само 9 точки за цялото второ полувреме, установявайки категорична победа. Срещата бе белязана от общо 77 нарушения, където едно от забележителните постижения на Славия беше липсата на реализирана тройка, докато варненски ПЧерно море остави нереализирани 19 наказателни удари, но компенсира сухата си засушна чрез 68 борби, в сравнение с 44 за съперника. Никол Арсова събра импозантните 17 точки и 7 борби за победителите, а Габриела Гочева добави 12 точки и извоюва 14 борби.Противопоставя се на Моника Вилхемова, която съумя да спечели 18 точки за Славия.

Нататъка, програмата за финалите за момичета под 15 години ще предостави пълна статистика от мачовете, включително и от дуелите между Черно море Одесос U15 и Славия U15, както и Спартак Плевен U15 срещу Рилски Спортист U15.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com