„Рилски спортист пропуска финал, загуба със Спартак Плевен в драматичен мач“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Клубът „Рилски спортист“ упусна блестящ шанс да осигури присъствието си във финалната битка на Националната баскетболна лига „Sesame“. В изключително напрегнатата среща, тимът бе победен от „Спартак Плевен“ с резултат 81 към 83 в четвъртата полуфинална игра, която се състоя в залата „Балканстрой“. Главният треньор Любомир Киров анализира критичните моменти на загубата и сподели своите наблюдения относно предстоящата решителна среща в Самоков.

„Отново допускаме пропуски в играта си, позволявайки противниковите играчи да доминират в атаката и да ни надиграят в борбите под коша. Забележимо е, че при 18 спечелени от противника борби на нашия половин терен, те реализираха 16 точки от втори опит. Признавам също, че направихме 18 грешки в мача, които са повече от ясен сигнал за проблемите ни. Резултатът бе загуба с минималната разлика от 2 точки, като бяхме близо до победа с последен удар при звука на финалната сирена. Обаще, изключването на Родни Първис може да се счита за момент, който консолидира съперника и доведе до нашето поражение,“ коментира Киров и добави: „Битката бе напечена, ситуации, в които защитата ни допусна сериозни грешки, както и директни един на един дуели, съкрушиха надеждите ни.“

Треньорът информира за здравословния проблем на Чавдар Костов, който бе съсредоточен и надяваше се играчът скоро да се възстанови и да участва в следващия сблъсък: „Костов не успя да се включи в играта към края на мача, тъй като получи нараняване на вече засегнатия си крак.“

„Играеме на едно ниво с противника. Отдадеността и борбата на играчите ще бъдат ключови в предстоящия пети мач в Самоков. Вече тактическото надмощие изглежда не е от голямо значение, а емоционалната вовлеченост и стремежа на всеки участник ще определят изхода от срещата,“ заяви треньорът, изразявайки увереност в своя отбор и качествата му.

Киров също хвърли светлина върху бъдещето на Александър Янев, намеквайки, че може да станем свидетели на неговото участие още на следващата игра в Самоков.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com