„Рилски Спортист с триумф за финал Sesame НБЛ след пауза“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Рилски спортист влиза във финалната битка на Sesame НБЛ, връщайки се на това ниво след двугодишно прекъсване. Тимът одрал Плевенския Спартак с убедителното 84:52 в домакински мач в „Арена Самоков“. В заслугите за този успех силно се откроява Алекс Симеонов, който блесна през втората част на играта, насочвайки се към двойно-двойно представяне. Крилото вкара 11 точки, хвана 7 борби, отбеляза 1 асистенция и извърши 2 блокади за 25 минути на паркета.

„Дефензивната ни стратегия бе решаваща – успяхме да спрем противника от лесни точки, които те си спечелиха в последния си домакински мач. Укрепихме защитата и понякога рискувахме. Нашата цел беше да обезсилим тяхната бърза игра и атака под коша. Въпреки не толкова добър процент при изстрелите от тройката, успяхме да балансираме със силната си игра в защита,“ коментира отборът.

„Проклятието на лидера достигна и Черноморец. С годините научихме какво представлява то. Мисля, че имаме всички шансове да победим Балкан в предстоящите финални срещи. Те не са неуязвими, имат своите слаби места, както и ние. Ще се свежда до това кой отбор ще бъде в по-добра форма, колко добре треньорите си употребят играчите. Предстоят интензивни дуели, което е изтощително и трудно. Ключово ще бъде да избегнем контузии и да поддържаме качеството на защитната игра. Ще се стремим този трети опит за финал с Рилски да ни донесе щастие. Както се казва, на третия път ще имаме майка и баща,“ подели се с пресата Симеонов.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com