„Рилски спортист триумфира със Суперкупата на България след двегодишна пауза“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Рилски спортист триумфира с третата си Суперкупа на България, като победи Спартак Плевен с 95:76 в „Арена Самоков“. Актуалните шампиони в Sesame НБЛ демонстрираха мощна игра и командваха събитията от самото начало на мача, под ръководството на Любомир Киров. След двегодишната пауза, те отново затвърдиха своето доминиране в българския баскетбол.

Самоковският тим, който блесна и в квалификациите за Шампионската лига, откри новия сезон с уверена победа. Спартак Плевен, воден от Любомир Минчев, за първи път участваше в мач за Суперкупата, но не успя да се противопостави ефективно и показа, че има още работа преди пълната си готовност за новия сезон.

Началните минути на срещата преминаха в опипване на възможностите, с акцент върху играта под коша. Христо Бъчков, Александър Янев и Юре Планинич изведоха домакините напред, докато усилията на Амад Ранд не бяха достатъчни за гостите. Рилски спортист вече имаше 10-точково предимство в края на първата четвърт, благодарение на силната защита и доброто включване на Джордан Сешън.

Спартак проблясваше с моменти на добра защита и атака, чрез играчите Крис Кийлинг, Дерек Кълвър и Бред Рийд. Въпреки това, далечните удари на Чавдар Костов и Лакуинси Ридоу поддържаха преднината на Рилски спортист, който се оттегли в почивката с аванс от 48:36.

През третата четвърт, Христо Бъчков и Лакуинси Ридоу продължиха да водят своя отбор, спирайки подема на Спартак. Опитите на Трей Хаоуел и Крис Минков да вдъхнат нова енергия на „синьо-белите“ не успяха да преодолеят силата на Рилецо, под лидерството на Александър Янев и Костов. В края на третата част шампионите вече имаха комфортен 21-точков аванс.

В последната четвърт Рилски спортист продължи своята доминация, завършвайки мача без колебания и осигурявайки си първия трофей за сезона.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар