Роси Денчева отрази седем мачбола, извърши обрат в Гърция.

Плевен днес


Шестнадесетгодишната българска тенисистка Росица Денчева се класира за четвъртфиналите на женския тенис турнир в Ираклион, Гърция, с награден фонд от 15 хиляди долара. Тя реализира вълнуващ обрат по време на мача си срещу италианката Виола Турини, побеждавайки я в три сета с резултат 2:6, 7:5, 6:4, в мач продължил 2 часа и 17 минути.

Несгъваемата Денчева беше на ръба на отпадането във втория сет, когато Виола Турини водеше с 5:2 и имаше възможност да спечели мача, но Росица успя да отрази общо седем мачбола. Тя спаси два мачбола на 2:5, още три на 3:5 и последните два на 4:5. В критичния момент българката съумя да спечели пет последователни гейма и да обръща сета в своя полза. В третия и решителен сет Денчева отстъпваше с 2:4, но с нова невероятна серия от четири поредни гейма успя да затвори сета и мача в своя полза.

Следващият ѝ противник ще бъде първата поставена на турнира и представителка на домакините Сапфо Сакелариди. Информацията е предоставена от БГТЕНИС, които също така предоставят и снимков материал.

Източник на информацията: PlevenZaPleven