Самодейци покориха сърцата на публиката с пиесата „Оркестър Титаник“ [ПД]

Култура

Плевенската театрална формация „Еxpress“ покори сърцата на публиката с премиерата на пиесата „Оркестър Титаник“ от Христо Бойчев. Зрителите бяха изпълнили снощи салона на читалище „Извор“, за да подкрепят всеотдайните и талантливи артисти, заразени с магията на театъра.
Спойката на постановката е дело на актьора Георги Енчев. Спектакалът разказа за четиримата неудачници Доко, Луко, Мето и Любка, които се намират на изоставена ЖП гара, на която не спират влакове. Но това не им пречи да мечтаят, че този миг ще настъпи – влакът ще спре, те ще се качат и ще отидат там, където искат.
Междувременно пият – непрекъснато и по много. Празни бутилки са заринали всичко, а разговорите се въртят предимно около пиенето, чрез което всеки бяга от своя болка в миналото.
Животът им е добре регулиран и познат – смешно-трагичен, първичен, абсурден. До появата на Хари – странния илюзионист и шоумен, който припомня на всеки от тях, че духовното е стойностното, а другото е въпрос на последствие. С умели трикове той успява да даде на всеки това, за което мисли. Дори мечтаният влак, в който всички се качват с надежда и въодушевление, за да разберат, че машинист няма и пътуват незнайно за къде.

В света на абсурда представите за реалност и сън, илюзии и заблуди се размиват до такава степен, че в главите на персонажите вече не е ясно дали съществуват, или са просто продукт на нечии чужди представи.
Многократно поставяната трагикомедия на Христо Бойчев, изпъстрена с духовни бисерчета и просветления, завладя почитателите на театралното изкуство, а самодейците изградиха с усет, енергия и всеотдайност образите на персонажите си. Зрителите наградиха с много цветя и аплодисменти артистите, които вече обмислят следващото заглавие, с което ще разгърнат още страни от таланта си.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com