„Светът се обича през прегръдката – движение по случай Международния ден на обичта“

Плевен днес


На 21 януари се отбелязва Международният ден на прегръдката, един от най-необичайните празници в света. Този ден беше създаден през 1986 година в САЩ и се наричаше Национален ден на прегръдките. Бързо той се разпространил из целия свят и получи статус на международен празник.

Традицията на Международния ден на прегръдката включва подаряването на приятелски прегръдки, дори и на непознати хора. Прегръдката се смята за жест на подкрепа, благодарност и солидарност. Хората изразяват своите емоции и се стремят да се свържат с другите по-силно.

Международният ден на прегръдката се отбелязва в различни части на света по различни начини. Някои организации и компании организират специални събития, на които хората могат да получат безплатни прегръдки. В някои градове се провеждат фестивали и паради, по време на които хиляди хора се прегръщат.

Международният ден на прегръдката има и по-сериозно значение. Той се използва за повишаване на осъзнаването за важността на физическите контакти и хората се приканват да изразят своята любов и грижа чрез прегръдките. Също така, прегръдките се препоръчват като ефективен начин за намаляване на стреса и осигуряване на психическо и емотивно усещане за утеха.

Международният ден на прегръдката се превърна във феноменална глобална инициатива, която насърчава хората да се свързват един с друг и да изразяват своята любов и подкрепа. Този празник представлява спомен за важността на близостта, топлотата и самопроявата в света, като насърчава една по-добра световна общност.

Източник на информацията: PlevenZaPleven