Седемгодишно момче в критично състояние след катастрофа с Анелия

Плевен днес


7-годишното дете, което пострада сериозно при катастрофата с попфолк певицата Анелия, е в критично състояние, съобщиха от „Пирогов“ за „Фокус“.

Инцидентът се случи в неделя на главния път София – Варна, в близост до село Български извор, община Тетевен.

Анелия разказа за катастрофата: Преживяхме пълен ад!

20 авг 2024 14:16
41

Сигнал за катастрофата бе подаден в неделя, около 6:40 сутринта. Два леки автомобила са се сблъскали. Пострадало е семейство от една от колите, пътувало с двете си деца – на шест и седем години. В критично състояние е по-голямото дете.

Първоначално детето бе прието в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен, но след оценка на медицинските специалисти, с оглед вида на травматичните наранявания, бе установена нуждата от преместване в другa болница.

Вчера хеликоптер транспортира детето до болничната вертолетна площадка на „Лозенец“ в София, от където екип на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ го пое и транспортира до лечебното заведение.

От „Пирогов“ съобщиха, че детето е настанено в детската реанимация на апаратна вентилация. „Към момента състоянието му остава тежко без промяна“, добавиха от болницата.

Тази информация е предоставена от dnes.bg.