Седем души задържани при операция на полицията в Плевен.

Общество


При специализирана полицейска операция в област Плеве са задържани седем души. Образувани с едно бързо и шест други досъдебни производства. За всьо това информира говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД МВР) в Плевен – старши експерт Мариана Цветкова.

Акцията е била извършена през последния ден и е насочена към противодействие нс престъпността и опазване на обществения ред. В нея са участвали сили от всички районни управления, криминалната, икономичнската, пътна и охранителна полиция при ОД МВР, също така и от жандармерията. Основни акценти на проверките са насочени към престъпленията против личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействието на наркотрасика и разпространението на контрабандни стоки, проверка за водачи под влияеие на наркотици и алкохол, както и соблюдаване на скоростните режими.

Проверени са 352 лица и 311 МПС. Прегледани са и девет съоръжения за черни и цветни метали, осем заложни къщи, 12 автоморги, сервизи и гаражи, както и 19 питейни и увеселителни заведения и 28 търговски обекта. В региона са регистрирани девет свързани с престъпления, кражби от електропреносната мрежа, наркотици и нарушения на Закона за движение по пътищата. Издадени са 47 акта и пет протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР.

Материалите от специализираната акция са предоставени в Районната прокуратура в Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава, допълни говорителят на полицията в Плевен.

Специализираната операция е проведена по заповед на главния секретар на МВР, с цел ефективнс противодействие на престъпността, запазване на общественния ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони, както и според график на Главна дирекция „Национална полиция“, сподели за БТА Цветкова.
/ВД/

Информацията в тази статия е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева, от БТА.