Седем педагози от Плевен удостоени с грамота „Неофит Рилски”.

Областна администрация Плевен


По случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, седем педагогически специалисти от област Плевен бяха наградени с грамота „Неофит Рилски”. Областният управител на Плевен Николай Абрашев връчи отличията на церемония, проведена в заседателната зала на Областна администрация – Плевен. Сред присъстващите на събитието бе и Албена Тотева, началник на Регионалното управление на образованието – Плевен.

Връчвайки грамотите, областният управител изрази благодарност на отличените за тяхната работа и принос към образованието на децата, а госпожа Тотева благодари на всички, участвали в образователния процес. Удостоените с грамота „Неофит Рилски” бяха номинирани от социалните партньори и Регионалното управление на образованието – Плевен, въз основа на предложения от педагогическите съвети на детски градини и училища.

Грамота „Неофит Рилски” се присъжда за дългогодишен принос и професионална дейност в образователната система. Сред отличените са Анелия Атанасова Атанасова, Маргарита Иванова Рашкова, Анелия Цветкова Несторова, Марина Миткова Георгиева, Пламен Милчев Петранов, Ива Ангелова Вълкова и Иглика Боянова Влахова.