„Септември в Топ 4 на финали за момчета до 15 години след победа над Вълци“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Септември издейства мястото си сред четирите най-силни отбора в борбата за титлата при 15-годишните в Плевен, след като спечели своя четвъртфинален двубой. Под ръководството на треньора си Димитър Христов, юношите надделяха над противника си Разградски Вълци, регистрирайки резултат 86:77. В спортната зала „Балканстрой“ зрителите имаха удоволствието да наблюдават напрегната среща, която се отличаваше с множество обрати. Въпреки това, столичният състав устоя и спечели заслужен успех срещу състава, воден от Пенко Велчев.

На следващия етап от състезанието играчите на Септември ще се изправят срещу ЦСКА, които успяха да преодолеят тима на Доростол по-рано през деня.

Играта се започна динамично с обмен на точни удари от двете страни, като Септември извлякоха инициативата с преднина от 5 точки след първия период. На полувремето, макар и никой отбор да не успя да доминира напълno, столичани водеха с резултат 46:44.

При старта на второто полувреме, Септември показа силна игра и съумя да се откъсне с двуцифрено число. И въпреки натиска и опитите на Вълци за обрат, столичният състав запази предимство си до края на третия период. В последната част напрежението не спадна, но Септември реализираха решителна серия от игра, която гарантира тяхната победа.

Валентин Станев бе вихъра на полето с 40 точки и 11 борби, помогнат от съотборниците си Теодор Колев с 18 точки и Владимир Георгиев с 14. От страна на Вълци, Александър Енчев се отличи с 24 точки, последван от Николай Саздов с 18 точки и 13 борби, както и Наско Анастасов с 15 точки и 8 борби.

Повече информация относно пълната статистика от мача и предстоящата програма и резултати за финалите ще бъдат предоставени в каталога посветен на тазгодишния турнир за юноши под 15 години.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com