Скаути празнуват със стил своя национален празник по целия свят!

Плевен днес


Днес почитаме Международния ден на скаутството, известен също като Деня на основателя. Този празник се отбелязва от скаутски организации по целия свят, включително и в България. С огромната си общност от над 65 милиона участници, скаутството е една от най-значимите младежки организации на глобално ниво.

Скаутството играе ключова роля в обучението на младите хора в духа на различни основни човешки ценности като честност, вярност, труд и уважение към старшите и към традициите. Чрез различни дейности и игри, скаутството помага на младите да се развият като зрели и отговорни личности, способни да допринасят активно за обществото и да помагат на онези, които имат нужда.

Мисията на скаутството е да допринесе за образователния и духовен растеж на младите хора, обединявайки ги около хуманни ценности и така да работят за създаването на един по-добър свят, в който всеки може да следва своите стремежи.

От името на Организацията на българските скаути (ОБС) бяха отправени специални благодарности към всички лидери и доброволци, които възпитават ценности в децата на България, които често са пренебрегвани. Така се изказва признателност и към всички скаутски членове за напомнянето защо тези дейности са толкова важни. Скаутството продължава да възпитава и подготвя младите за живота, следвайки мотото #creatingabetterworld и други свързани с него хаштагове.

Източник на информацията: PlevenZaPleven