СКБ Класик /Белене/ обучава 20 малчугани по проект [ИП]

Последни новини

Похвална инициатива реализира беленския клуб по борба Класик. 20 деца участват в програмата „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. Проектът е на стойност около 4 000 лева. Реализират го председателят на клуба Цветан Чоранов и треньорът Момчил Ганчев.
„Закупили сме необходимите уреди и пособия. Радващото е, че децата влагат голямо желание. Ползата е взаимна. След броени дни една трета от тях ще направят дебют в официално състезание“, коментира Чоранов.
Той изрази задоволството си от развитието на клуба като цяло, изтъквайки, че през настоящата година СКБ Класик е участвал във всички състезания от календара на родната федерация по борба. Става въпрос за всички възрастови групи – деца, момчета, кадети, кадетки, юноши и мъже. Резултатите са на лице – трима вицешампиони на България и 6 бронзови медалисти.
Борбата в град Белене има стари традиции. От тук са тръгнали участници и медалисти от олимпийски игри, световни, европейски и национални първенства. В момента в СКБ Класик тренират 60 борци.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com