СК „Спартакисти“ празнува 90-годишнината на своя най-възрастен член

Общество


Спортният клуб „Спартакисти – за здраве и дълголетие“, действащ към народно читалище „Съгласие 1869“ в Плевен, отпразнува внушителния 90-годишен юбилей на най-възрастния си член, Георги Шабански. Виолета Иванова, председател на клуба, го описва като човек с „бодър дух“, който продължава активно да участва в спортните събития и да се представя достойно.

Георги Шабански е част от клуба от 2007 година. Още през следващата година успява да спечели три медала на републиканското първенство в Приморско, където наградите му връчва доц. д-р Еньо Бояджиев. Неговите пожелания за здраве и дълголетие към Шабански вече са станали реалност.

В рамките на празника, Георги Шабански получи поздравителен адрес от името на община Плевен, връчен от началникът на отдел „Спорт“, Ваня Първанова. Читалището зарадва юбиляря с изненада – торта, а колегите му от клуба го поздравиха със стихотворения и почерпка.

Последното отличие на дядо Георги е от началото на септември – трето място на държавното първенство в дисциплината „бягане във вода“ на 30 м.

Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар