След протести: От следващата седмица започва ремонтът на пътя от с. Милковица до разклона за с. Черквица [ПД]

Общество

От следващата седмица започва ремонтът на 16-километровия пътен участък, който изкара на протест вече повече от седмица жителите на селата Милковица, Долни Вит и Сомовит, информират от Областната администрация. Уверение в това областният управител получи от директора на Областно пътно управление Иво Денчев и от кмета на Община Гулянци Лъчезар Яков, с когото днес се срещна по повод гражданските протести.

Инж. Иво Денчев докладва на областния управител, че имат проектна готовност от три години за този участък на пътя – от началото на с. Милковица до разклона на с. Черквица, при моста на Осъм. Отделно от това, уверение за старт на ремонтните дейности кметът Яков е получил в телефонен разговор с Дончо Атанасов – член на УС на АПИ.

Междувременно от Областно пътно управление са насипали с фрезован асфалт дупките по пътното платно в целия участък. По думите на кмета Яков напрежението е овладяно. Той изрази увереност, че поетият от АПИ ангажимент ще бъде изпълнен в срок.

След разговора с кмета на Гулянци областният управител лично посети критичния 16-километров пътен участък. „Състоянието на пътя е наистина лошо. Той от много отдавна не е ремонтиран, десетилетия, вероятно. Временно решение за пътуващите е предприетата от Областно пътно управление Плевен мярка за запълване на дупките с фрезован асфалт. Но това, още веднъж подчертавам, е само временна мярка. Надявам се още следващата седмица работата по ремонтиране на участъка да започне. Кметът вече е информирал протестиращите за това и се радвам, че като израз на доверие хората са решили да намалят часовете на протеста до два през деня. Дори още днес вместо до 18.00 ч., протестът е продължил само до 13.00 ч.”, коментира областният управител Мирослав Петров.
Той допълни, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е информиран за случващото се и изрази увереност, че проблемът ще намери своето решение във възможно най-кратки срокове.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com