Слънчево време днес, купеста облачност след обяд, без валежи

Плевен днес


Днес ще бъде главно слънчево. Следобед ще има развитие на купести облаци над планинските райони, но няма да има валежи. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, умерен в Източна България.

Издаден е жълт код за високи температури в двадесет области на страната. Максималните температури ще варират между 33 и 38 градуса, като за София ще бъдат около 33 градуса, за Ямбол и Кърджали – 36, а за Русе, Велико Търново, Пловдив и Благоевград – 37 градуса. В Плевен, Сандански, Видин температурите ще достигнат 38 градуса.

В планините ще доминира слънчево време. Следобед ще се развиват купести облаци, но без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде около 27 градуса, а на 2000 метра – около 19 градуса.

По Черноморието ще бъде преобладаващо слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще варират между 29 и 32 градуса. Температурите във Варна ще достигнат 30, а в Бургас – 32 градуса. Температурата на морската вода ще бъде между 27 и 29 градуса, а морското вълнение ще е 2-3 бала.

Над Балканите ще има ясно, слънчево и горещо време. Максималните температури ще бъдат: в София – 33 градуса, в Истанбул – 32, в Солун – 35 градуса, в Букурещ – 37, в Белград – 38, и в Скопие и Атина – 39 градуса.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.