Слънчево време, пада налягането, валежи в края на периода.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


В региона на Западна и Централна Северна България времето на 31-ви януари 2024 г. ще бъде слънчево с леки локални ветрове и температури между 6 и 8 градуса. Очаква се атмосферното налягане да се понижава. По високите части на Стара планина също ще е слънчево, като температурите на 1200 метра ще достигнат около 1 градус, а на 2000 метра около -4 градуса.

Прогнозата за 1-ви и 2-ри февруари показва, че времето остава предимно слънчево. В четвъртък сутрин може да има краткотрайна мъгла по централното течение на река Дунав, а ветровете ще бъдат слаби от запад-югозапад. Температурите ще се понижават до -4/-2 градуса сутринта и ще се повишат до 9-12 градуса през деня. Ветровете над Стара планина ще бъдат умерени и ще сменят посоката си през деня.

Облачността ще нарасне през нощта преди петъка, и в петък се очакват валежи, предимно дъжд, като по-високите места ще получат снеговалежи. Ветровете ще бъдат слаби до умерени от северозапад, с температури между -1 и 2 градуса сутринта и 8-10 градуса в западната част, а в централната – между 4-6 градуса. Атмосферното налягане ще започне да се повишава. Над Стара планина валежите ще бъдат предимно от сняг, с умерен до силен вятър от север-северозапад и температури около 1 градус на 1200 метра и около -5 градуса на 2000 метра.