Слънчев детски празник в ремонтираната ДГ „Зора“ в Ловеч [ЛН]

Ловеч

Слънчев детски празник се състоя на 26 септември в ДГ „Зора“ в Ловеч. Както е известно, това една от много детски градини, в които това лято бе извършена реконструкция, обновяване и оборудване на сградата и рехабилитация на дворното пространство. Общата стойност на изпълнените СМР е 766 612,72 лв. с ДДС, а общата стойност на доставеното и монтирано обзавеждане е 16 603,20 лв. с ДДС.

По повод обновяването  децата представиха спектакъл под името „Чудесата – това са децата“. В детската градина имаше официални гости и много родители. Празникът посетиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.- кметът Венцислав Христов, Ловчанският митрополит Гавриил, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч и други.

След тържествения водосвет децата бяха поздравени от кмета Корнелия Маринова, която благодари на строителите и родителите за поддръжката. „Едно нещо е добро, когато завършва добре и ще става още по-добре благодарение на учителите и възпитателите в тази детска градина, изрази увереност Корнелия Маринова.

Поздравления и благодарности към Община Ловеч изразиха още митрополит Гавриил, Еленко Начев и Иваничка Дончева, директор на ДГ „Зора“. Тя получи като дар от дядо Гавриил икона на Светите братя Кирил и Методий.

Последвалата музикална програма даде възможност да се изявят талантит от всички възрастови групи. Това стана за радост на присъстващите родители, които документираха всичко с телефони и видеокамери.

След извършените СМР по проекта детската градина е променена основно. Това се вижда и при сравнение на приложените  снимки от сегашното състояние и онова преди ремонта (те са черно-бели).

По отношение на извършеното трябва да се спомене, че е доставена и монтирана нова PVC  5-камерна  дограма. Направена е топлоизолация на външни стени с EPS 10 см., шпакловане и полагане на защитна силикатна мазилка. Още – обръщане на отвори около PVC дограма със силикатна мазилка. Изграждане на нови пристройки към съществуващите спални помещения, също и изграждане на пристройка към зала за музикални забавления  и спорт.

В сутеренния етаж е положена нова настилка от гранитогрес на пода. Положен е нов фаянс по стените. Изпълнено е ново покритие по стените с латекс. На първи и втори етаж е изпълнена изравнителна циментова замазка в санитарните помещения. Положени са настилки от ламиниран паркет в занималните и спални помещения. Положена настилка от  теракот и облицовка от  фаянс в санитарните възли. В залата за музикални забавления и спорт и гардеробните към нея е положена хетерогенна винилова настилка. Направена е нова облицовка на таваните от растерен окачен таван. Боядисани са стените с цветен латекс.

При централния вход е монтирана седалкова инвалидна  платформа за лица с увреждания. На покрива са монтирани 5 бр. слънчеви колектори, с които се подава топла вода към санитарните помещения. Подменена е изцяло ел. инсталацията, монтирани са нови ключове и контакти, нови енергоспестяващи осветителни тела.

Подменена с цялата водопроводна инсталация с нови ПП-тръби, топло изолирани. Монтирани са нови санитарни прибори. Основната канализация също е сменена с нови PVC тръби. Монтирани са отводнителни сифони в мокрите помещения.

Изградена е нова тръбна мрежа за отоплителната инсталация захранваща алуминиевите радиатори. В сутерена е монтиран обемен бойлер 500 л. за битова топла вода. Монтирани са нови алуминиеви радиатори комплект със спирателни арматури.

По паркоустройството и благоустрояването са подменени тротоарните бетонови плочки с нови. Монтирани са градински бордюри. Посадени са нови дървета, облагородена е тревната растителност. Цялостна рехабилитация на прилежащото дворно пространство и са обособени четири площадки за игра,  с което се постига цялостна модернизация на обекта, сградата и дворното пространство.

Община Ловеч, пресцентър

26.09.2018 г.

  

Сподели

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт https://lovechnews.bg