Спартак Плевен започна подготовка за новия сезон в НБЛ и Европа

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отборът на Спартак Плевен започна подготовката си за новия сезон в Sesame НБЛ и Европейската северна лига. „Синьо-белите“ провеждат тренировки в зала „Балканстрой“ от няколко дни, сподели генералният мениджър Богдан Петков пред BGbasket.com.

В момента в тренировъчния лагер участват седем новопривлечени играчи и юноши от школата на клуба, които са изтъкнати да тренират с първия отбор. Един от чужденците все още не е пристигнал и не се включва в тренировките.

Петков обясни, че селекцията на отбора не е окончателна и се очаква да бъде привлечен поне още един играч с времето. Сред новите попълнения на наставника Любомир Минчев за новия сезон са Крис Минков, Милен Захариев, Виктор Гергов и Георги Цеков, както и чуждестранните състезатели Кристиан Килинг, Трей Холоуел, Дерек Кълвър и Амад Ранд.

От миналогодишния състав не остана нито един играч. Допълнителна информация за първата официална тренировка пред медиите и програмата за контроли ще бъде обявена скоро. Според нашата медия, тимът от Плевен ще играе контрола срещу Шумен на 21 септември. Първият официален мач за новия сезон на Спартак е на 25 септември срещу латвийския Валмиера, а пет дни по-късно ще гостуват на чешкия Опава.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com