Спартак Плевен изпуска финала в Sesame НБЛ след загуба от Рилски спортист.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Отпадане от полуфиналите за Спартак Плевен и потвърждение на финал между Рилски спортист и Балкан в Sesame НБЛ

Баскетболният отбор на Спартак Плевен не успя да преодолее препятствието, наречено Рилски спортист, за да се пребори за титлата в националната баскетболна лига. В петия и определящ двубой от полуфиналната серия, синьо-белите загубиха с убедителния резултат 52:84 на гостуване в Самоков.

Играта на плевенчани беше далеч от тази, която възпитаниците на старши треньор Любомир Минчев желаеха да демонстрират, особено в началните минути на срещата. Въпреки че към средата на двубоя отборът беше само на точка от своя съперник, последва серия от грешки, което позволи на домакините да се откъснат и да вземат победата.

Минчев не приема сезона за неуспешен въпреки отпадането в полуфинала. Спрямо опита си, той отбеляза, че натискът в такива мачове е нормален за играчите и треньорския екип. С класирането на Рилски спортист и Балкан за финала, те заслужават признанието, но успехът ги следва не само въз основа на текущата игра, а и заради множество други фактори, които са довели до резултата.

Сега пред Спартак предстои борбата за бронзовите медали, което, според треньора, е едно от най-сложните задачи – да мотивираш отбора след тежко отпадане. Той подчерта, че постиженията през сезона, включително и финал за Купата на България, не могат да се смятат за неуспех на отбора или треньорския екип.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com