Спартак Плевен клони пред Рилски спортист в защита, загуба с 82:90.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Силите на Спартак Плевен не достигнаха, за да постигнат две последователни победи в рамките на втория кръг от плейофната фаза на Sesame НБЛ. Те претърпяха загуба от Рилски спортист с резултат 82:90 на собствен терен в залата „Балканстрой“. Главният треньор на отбора, Любомир Минчев, сподели недоволството си от представянето на своите играчи във фаза защита.

Минчев изрази своето разочарование, като обясни, че слабите изяви на отбора в обороната са основната причина за загубата. Въпреки че отбеляза, че атакуващата игра на тима също не е била на нужното ниво, той подчерта значението на силна защита в дните, когато нападението не работи както трябва. Определяйки липсата на ефективност в обороната като основен дефицит, той посочи проблеми в комуникацията и реализацията на игрови действия.

Заговори се и за здравословните проблеми на отбора, като треньорът разкри, че Талиб Занна успя да завърши мача, докато Константин Тошков бе принуден да напусне и не можа да се върне на игрището. Също така беше посочено, че Алекс Ломакс не успя да участва в мача поради болест. Обстоятелствата около състоянието на играчите ще бъдат наблюдавани в следващите дни.

Минчев говори за плановете си да подобри защитата преди следващия мач, като подчерта, че не може да се разчита само на нападението за победи. Отбеляза още, че липсата на типичен гард, принуди отбора да използва Джулиън Люис на тази позиция. Въпреки позитивната стрелба и вкараните 82 точки, той призна, че отборът е допуснал важни грешки в защита, които в крайна сметка позволиха на съперника да реализира решаващи точки и да спечели мача.

Минчев завърши изказването си, изразявайки съжаление, че отборът не успя да се възползва от подкрепата на публиката и да осигури обрата, за който се надяваха феновете.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com