Спартак Плевен отстъпи на Валмиера при откриването на Европейската северна лига.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен не успя да започне новия сезон в Европейската северна лига с победа, след като падна с 89:104 от Валмиера в зала „Балканстрой“. Въпреки добрата игра на „синьо-белите“, те не успяха да преодолеят латвийския отбор.

Дерек Кълвър се отличи със забележителни показатели и бе най-резултатен за Спартак, постигайки 19 точки, 6 борби, 2 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър за 23 минути на терена. Въпреки усилията на американския център, отбора не успя да избегне загубата.

„Това беше ценен тест за нас, който показва нуждата от подобрения в отбора,“ заяви Кълвър след мача. „Трябва отново да се фокусираме върху тренировките и да коригираме грешките за следващите ни срещи.“ Той добави, че вярва в новото попълнение Брет Рийд, който според него ще донесе здравина и целеустременост на отбора.

Кълвър, който играе за първи път в Европа и България, признава, че се адаптира към новия стил на игра. Той сподели, че престоят му в Лигата за развитие към НБА му е помогнал да натрупа ценен опит, който сега се опитва да приложи в Спартак.

Той похвали и феновете: „Въпреки че залата не беше пълна, привържениците бяха много шумни и подкрепяха отбора. Докато те са зад нас, ще продължаваме да се представяме на ниво.“

„Ще видим колко далеч можем да стигнем както в този турнир, така и в българското първенство. Все още е рано за прогнози, тъй като това беше само първият ни мач. Ще се постараем да се поправим в следващата среща,“ завърши Кълвър.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com