Спартак Плевен отстъпи пред Рилски спортист във втори плейофен кръг Sesame НБЛ.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен не се справи с предизвикателството да спечели за втори път по време на втория етап в плейофната фаза на Sesame НБЛ. Домакините претърпяха поражение от отбора на Рилски спортист с резултат 82:90 в залата „Балканстрой“. Николай Стоянов се отличи за „синьо-белите“ със своите изяви през втората половина на играта, където той успя да се наложи в атаката. Българският национален играч изпъкна със своите действия, които почти превърнаха мача в надежда за реверс за плевенчани, но в крайна сметка успехът им се изплъзна. В рамките на 27 минути на терена, Стоянов остави следа с 17 точки, 6 борби и един откраднат топка.

„Изправихме се пред проблема, че нашият съперник се беше подготвил за цялостно участие през всеки от четиридесетте минути. Нашата реакция дойде прекалено късно в играта и твърде лесно им позволихме да застанат начело от самото начало. В плейофите, такава преднина може да е достатъчна за отбор с опит и качество да овладее времето и да се добере до победата. За следващата среща трябва да бъдем по-фокусирани и яростни от самото начало, за да имаме шанс да наваксаме в серията,“ съобщи отборът.

„Ясно е за всички, че когато Константин Тошков беше заменен, организацията ни в атака пострада. Останали сме със Станимир Маринов за основен разпределител и се опитахме да използваме Джулиън Люис на тази позиция, но той преди това не е играл като такъв. Плейофите са период, когато трябва да се приспособиш към обстоятелствата. Срещите са на по два дни една от друга и физическата подготовка не е най-важният фактор. Сега нещата стояха така, но се надяваме следващата игра да е повърната в наша полза. В плейофите забравяш за умората и даваш всичко от себе си,“ добавиха от Спартак.

„В такава обстановка умората изглежда несъществена. Публиката те зарежда с енергия. В предстоящия мач очаквайте сблъсък още от първата до самата последна минута,“ сподели Стоянов по отношение на атмосферата в залата.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com