Спартак Плевен печели първа победа в новия сезон на НБЛ.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен постигна първата си победа за новия сезон в Sesame НБЛ, като надви Миньор 2015 с резултат 89:75 в зала „Балканстрой“. Старши треньорът на „синьо-белите“, Любомир Минчев, коментира, че отборът му играе нестабилно, с редуващи се добри и слаби моменти, и че основните проблеми са в нападение.

Треньорът изрази задоволство от някои аспекти на играта, отбелязвайки, че отборът му е подобрил защитата си, но все пак допуска грешки. Според Минчев, двуседмичната пауза е била полезна за отбора, въпреки че има още много работа за извършване.

Минчев сподели и за предизвикателствата с играча Дерек Кълвър, който проявява нестабилен характер. Треньорът поставил условие на Кълвър да избира между работа в тренировките и контакт с агента си, което доведе до решението на играча да остане и да се адаптира към стила на работа на Минчев.

Друг играч, Амад Ранд, беше похвален за атлетизма и добрата си стрелба от разстояние, но е идентифициран като бързо уморяващ се. Минчев отбеляза, че това е проблем от началото на сезона, който все още не е преодолян.

Треньорът вече е фокусиран върху предстоящия мач в Европейската северна лига срещу Нюкасъл Ийгълс в Англия, като предупреди, че съперниците са атлетични и темпото на игра в английското първенство е високо, което ще направи задачата за Спартак трудна.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com

Вашият коментар