Спартак Плевен побеждава Миньор Перник с убедителен резултат 89:75

Общество


Плевенският Спартак триумфира с убедителна победа над тима на Миньор от Перник с резултат 89:75 в среща от третия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Мачът се състоя в зала „Балканстрой“, където домакините показаха отлична игра пред около 500 зрители. Спартак успяха да запишат първия си успех за сезона, докато Миньор инкасираха втората си загуба в три изиграни мача.

Началото на срещата бе изключително напрегнато, като двата отбора си разменяха водачеството няколко пъти. Все пак, плевенският отбор успя да завърши първата четвърт с минимална преднина от една точка – 17:16. Във втората четвърт битката продължи с високо темпо и резултатът често се изравняваше, но Спартак успяха да завършат първото полувреме с преднина от 39:36.

Втората половина на мача беше белязана от доминацията на домакините, които не изпуснаха водачеството си. Пет минути и 40 секунди преди края на третата част, Спартак водеха с 50:41, а до края на периода увеличиха преднината си до 68:54. Въпреки опитите на Миньор да намалят разликата в последната четвърт, Спартак завършиха срещата с категорична победа от 89:75.

Дерек Кълвър бе най-резултатен за Спартак, реализирайки 21 точки, 8 борби и 5 асистенции. За Миньор Борислав Младенов се отличи с 22 точки и 5 борби.

В следващия кръг Спартак Плевен ще пътуват до София, за да се изправят срещу Левски на 28 октомври. Миньор 2015 ще почиват в този кръг. Преди това, на 22 октомври, Спартак ще гостува на Нюкасъл Ийгълс във Великобритания в Европейската северна баскетболна лига.

Източник на информацията: БТА.

Вашият коментар