Спартак Плевен потвърди участие в мача за Суперкупата на България

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен ще се включи в мача за Суперкупата на България, потвърди генералният мениджър на клуба Богдан Петков пред BGbasket.com. Той уточни, че „синьо-белите“ полагат усилия да картотекират всички свои играчи до утрешния четвъртък, за да спазят крайния срок за потвърждение на участието, който е 20 септември.

„Да, ще се включим в мача за Суперкупата на България. Вложихме всички възможни усилия и ресурси, за да участваме, макар че не бяхме подготвени за такава възможност. Надявам се, че до утре целият процес ще бъде завършен. Ще бъде голям срам, ако нито един от финалистите в турнира за купата на страната не участва. Въпреки че сме в малко по-добро организационно и финансово състояние, ще имаме възможност да участваме, макар и в последния момент“, заяви Петков.

Първоначално в мача за трофея трябваше да се срещнат Рилски спортист и Черноморец, но по-рано стана ясно, че действащият носител на Купата на България се оттегля от участие. Така на неговото място се поканва другият финалист – Спартак. Впоследствие, изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол и временно изпълняващ функциите на президент, Филип Виденов, изрази благодарност към спартаклии за извънредното включване в битката за трофея срещу Рилски спортист.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com